Παγκόσμια ημέρα των ζώων

 4 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Πέρυσι μιλήσαμε αρκετά για τα ζώα, πήγαμε και στο ζωολογικό μουσείο...όσα και να δούμε όμως... Απολαύστε ένα βίντεο με σκορπιούς να χορεύουν!!

 Δείτε και ένα μηνυμα του Αττικού πάρκου για τη μητέρα φύση..Τα ζώα μας αρέσουν, τα αγαπάμε, μας διασκεδάζουν με τη συμπεριφορά και τα παιχνιδια τους, μας κρατούν συντροφιά..όμως ας μην ξεχνάμε πως και αυτά μαζί με εμάς είναι μέρος της μητέρας φύσης. Η προστασία τους και η προστασία του περιβάλλοντος είναι η προστασία και της δικής μας ζωής..
 
 Γνωρίζεις ότι υπάρχει Διακύρηξη των δικαιωμάτων των Ζώων; Όπως και για τους ανθρώπους και για τα παιδιά. Η διακύρηξη αποτελείται από 14 ενότητες που τις ονομάζουμε Άρθρα

Σας έχω εδώ μόνο μερικά...


Άρθρο 2
1. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.
2. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων.
3. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο
.
Άρθρο 3
1. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
2. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.
Άρθρο 4
1. Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους,
2. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.


Άρθρο 5
1. Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του. 2. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.


Άρθρο 10
1. Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων. 2. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.

Άρθρο 13
1. Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο.
2. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται.
 
Το σήμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου